سونوهیستروگرافی چیست؟

سونوـ هیستروگرافی
سونوهیستروگرافی یکی از روش های معاینه داخل رحم برای خانم ها است که در ان از امواج رادیویی برای مشاهده داخل رحم استفاده می کنند

هیستروسونوگرافی چیست؟

از امواج صوتی برای تولید تصاویری از داخل رحم استفاده می کند و به تشخیص بسیاری از مشکلات از جمله خونریزی بدون دلیل واژن، ناباروری و سقط های مکرر کمک می کند. هیستروسونوگرافی بسیار شبیه معاینه زنان انجام می شود. پزشک یک اسپکولوم را در واژن قرار می دهد و یک کاتتر را در حفره رحم فرو می کند. با استفاده از یک لوله کوچک وارد شده در واژن، پزشک مقدار کمی نمک استریل را به داخل حفره رحم تزریق می کند و پوشش داخلی رحم را با استفاده از مبدل اولتراسوند مطالعه می کند. اولتراسوند از اشعه یونیزان استفاده نمی کند، هیچ اثر مضر شناخته شده ای ندارد و تصویر واضحی از بافت های نرمی که در اشعه ایکس به خوبی نشان داده نمی شوند، ارائه می دهد.

بهترین زمان انجام سونوهیستروگرافی کی هست؟

بهتر است بلافاصله پس از قاعدگی و ظرف 10 روز پس از اولین روز پریود، هیستروسونوگرافی انجام دهید تا خطر ابتلا به عفونت و از دست دادن ناخواسته بارداری بسیار زودرس به حداقل برسد.

برخی از کاربردهای رایج این روش چیست؟

این تکنیک ارزشمند برای ارزیابی خونریزی غیرقابل توضیح واژینال است که حاصل از  نتیجه ناهنجاری های رحمی مانند:
  • پولیپ
  • فیبروم ها
  • چسبندگی آندومتر (یا جای زخم)
  • ضایعات / توده های بدخیم
  • نقایص مادرزادی

سونوهیستروگرافی همچنین برای بررسی ناهنجاری های رحمی در بیمارانی که ناباروری یا سقط های متعدد را تجربه می کنند استفاده می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.